Van ontwerp naar bouw

Ontwerp

We helpen u bij het ontwerp van uw nieuwe woning, bedrijfspand, verbouwing of aanbouw. Wij gaan met u rond de tafel om te komen tot een ontwerp dat helemaal aansluit bij uw wensen en ideeën. In onze ontwerpen maken wij gebruik van 3D-technieken, waardoor u bij wijze van spreken al door uw huis kunt lopen, voordat de eerste schop de grond in gaat. U krijgt hierdoor al in de beginfase een sfeerimpressie en duidelijk beeld van de ruimte in de woning.

Bouw

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd voor de realisatie van uw project: de bouw gaat van start. U kunt ervoor kiezen de bouw door ons Bouwbedrijf van Blijderveen uit te laten voeren. U heeft dan van begin tot eind één contactpersoon, die alles voor u regelt.

Van ontwerp naar droomhuis!

Oriëntatie en ontwerp

Voordat wij kunnen starten met de realisatie van uw ideeën, is het noodzakelijk om uw plannen te vertalen naar een ontwerp.

In deze eerste fase gaan wij met elkaar in gesprek. Uw woonwens, het budget en de mogelijkheden van de bouwkavel zijn leidend in het ontwerp. De omgeving en het bestemmingsplan van de gemeente waar uw kavel zich bevindt, worden uiteraard ook meegenomen bij de totstandkoming van het ontwerp.

Wij vertalen bovenstaande in een eerste ontwerp. In elk ontwerp besteden wij aandacht aan de vormgeving en de functionaliteit van de verschillende ruimtes. Wij zorgen ervoor dat het ontwerp geheel voldoet aan uw wensen, voordat wij het ter beoordeling indienen bij de welstandscommissie.
Nadat het ontwerp is goedgekeurd door de welstandscommissie, is het tijd voor de volgende fase in het proces: het bouwkundig tekenwerk.

Bouwkundig tekenwerk

Als de welstandscommissie akkoord is, beginnen wij met het uittekenen van de bestek- en werktekeningen voor de te bouwen woning. Deze tekeningen worden gebruikt voor het daadwerkelijk realiseren van de woning. Wij gebruiken de bouwtekeningen, daarnaast ook om een definitieve kostenraming van uw project te maken.

In deze fase werken wij het eerste ontwerp tot in de puntjes voor u uit. Wij verwerken technische zaken als funderingen, riolering en materiaalgebruik in het ontwerp. Ook op het gebied van de afwerking, maatvoering en het interieur worden de puntjes op de i gezet. Het ontwerp krijgt in deze fase zijn defintieve vorm dus gaat u als opdrachtgever veel keuzes maken. U beslist in deze fase onder andere over de uitvoering van de badkamer en keuken.

De bouwkundige tekeningen worden gebruikt voor de uitvoer van uw droomproject en om de volgende stap in het proces te realiseren: het aanvragen van de omgevingsvergunningen.

Omgevingsvergunningen aanvragen

Om een woning te mogen bouwen dienen, er verschillende vergunningen aangevraagd te worden.

Buro van Blijderveen is gespecialiseerd in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). In deze wet is een groot aantal vergunningen, ontheffingen en meldingen tot één omgevingsvergunning geïntegreerd. Wij zorgen voor de benodigde rapporten om de omgevingsvergunningen aan te vragen.

Als de omgevingsvergunningen zijn goedgekeurd, bent u weer een stapje verder in de realisatie van uw droomwoning.

Bouwen

Met Bouwbedrijf van Blijderveen heeft u daarnaast de optie naast het ontwerp ook de bouw van uw woning door ons uit te laten voeren. Wij bieden deze mogelijkheid vrijblijvend aan en tegen een marktconforme prijs. U houdt alles onder één dak, waardoor u vanaf het eerste contact tot aan de oplevering één en dezelfde contactpersoon heeft.

Door de combinatie ontwerp en uitvoering houden wij de planning en kwaliteit van onze projecten volledig in eigen hand. Projecten lopen minder snel vertraging op omdat we niet afhankelijk zijn van partners. Ook kunnen wij hierdoor de hoogste kwaliteit garanderen.

 

Wilt u meer weten over Bouwbedrijf van Blijderveen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.